Mi ez az egész? – A blogról

Szerző: Evia  •  aug 29, 2017 - 10:52  •  Sztori

Popzenetörténet, rendhagyó interjúk, szubjektív tematikus listák: többek közt erre számíthatsz a most induló Music & Me blogon.

Azok közé tartozom, akiknek a dalok előadója, címe és szövege kiirthatatlanul beleég az agyába, és ha zenéről van szó, hajlamosak elraktározni a legfeleslegesebb infókat is. Néhány éve az egyik kollégám hülyeségből felvetette, hogy random lejátszik számokat a Billboard egyik korábbi 100-as listájáról, és 2 másodpercből találjam ki az előadót és a címet. Körülbelül 90%-osan teljesítettem – hát ilyen súlyos a helyzet.

A zene nemcsak valami, amit hallgatunk, sokat mesél rólunk, és persze a korszakról, amiben született. Nálam leginkább a nyolcvanas és a kilencvenes évek ragadt be – bár a mostani trend alapján mindkettőt szitokszóként szokás emlegetni, többnyire a guilty pleasure, a ciki és a nosztalgia társaságában. Szerintem ennél sokkal több van bennük.

Gondolkodtál már rajta, mit hallgathat például a kedvenc színészed?

A (pop)zenetörténet és az izgi részletek iránti rajongásom ebben a blogban testesült meg. Lesznek kutatósabb anyagok (és nem csak a ’80-as és ’90-es évekről), amikben el lehet merülni egy jó kávé mellett, szubjektív tematikus listák, és persze interjúk, amik a megszokott szemszög helyett kicsit máshonnan közelítenek.

Kicsit már unom azokat az interjúkat, amikben újra és újra ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, és fogadni mernék, hogy az interjúalanyok is így vannak ezzel. A Music & Me-n a beszélgetések sokkal inkább arról szólnak, hogy kicsit más oldalról is megismerd a főhőst (aki néha zenész, de még többször nem az): milyen zenéket hallgat, és kiért rajong? Az első interjúkat itt és itt olvashatod.

Kövess, izgalmas lesz!

Evia

via GIPHY

Fotó: lipstickalley.com

Ezeket olvastad már?

58 éves lett Dave Gahan, a Depeche Mode szexi félistene – nekem legalábbis mindig az marad. Te jó...

A címben olvasható kérdést Brian Littrell, a Backstreet Boys énekese tette fel a csapatról készült...

Éppen 37 éve, 1982. május 8-án vette át az első helyet Vangelis Chariots of Fire (Tűzszekerek) című...